Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Dorostenci atletiky TJ Jiskra bronzoví na MČR družstev

Po loňském překvapivém, ale zaslouženém zisku titulu Mistrů ČR družstev dorostenců, nečekal omlazený tým atletů snadný úkol. Již v základní části soutěže se objevilo několik velmi silných soupeřů přímo na Moravě. Přesto se podařilo obhájit loňský titul Mistrů Moravy a Slezska, před týmy Olomouce a Vítkovic.
atleti
 

 
 

Na finále republikového Mistrovství konaného v Kolíně, se představily tři Moravské týmy a pět velmi silných družstev z celých Čech. Mezi favority tentokrát patřil Pražský Atletický klub Jeseniova, složený ze všech velkých klubů celé Prahy, domácí Kolín, Kladno a Jablonec nad Nisou.  Za krátký konec nechtěly tahat ani silné Moravské týmy mládežnických center Olomouce a Ostravy – Vítkovic. Dobře reprezentovat město Otrokovice i kraj byli připraveni borci TJ Jiskra, doplnění tentokrát pouze pěti hostujícími závodníky z kraje. Podle předpokladů byla soutěž velmi dramatická od začátku až do závěrečných štafet. Ještě před nimi byly v boji o medaile 4 týmy. Nakonec s obrovským štěstím, rozdílem půl bodu, zvítězila Praha před Kolínem, o dalších nepatrných 8 bodů, s celkovým ziskem 174 bodů, zůstali zpět borci z Otrokovic. Ti museli nastoupit bez tří opor, v sestavě doplněné pěti žáky. Z toho byli dva ročník 2007, takže budou moci za tuto kategorii nastoupit ještě 3x. Čtvrté místo pak již odstupem čtrnácti bodů obsadili favorité z Kladna. Až s dalším odstupem zůstala družstva Hradce Králové, Vítkovic, Olomouce a Mladé Boleslavi.

Velice zajímavých výsledků v soutěžích družstev, dosáhly týmy postavené rámci projektu Atletické Akademie Zlínského kraje s výraznou účastí otrokovických závodníků a závodnic. Junioři vylepšili své loňské umístění o jeden stupínek jak v Mistrovství Moravy, které vyhráli, tak na MČR v Praze, kde obsadili 6. místo. Poprvé v historii se mezi osm nejlepších družstev ČR v kategorii juniorek probojovaly závodnice TJ Jiskra Otrokovice, startující pod hlavičkou Holešova.

Ovšem družstvo žen Akademie Zlínského kraje, složené téměř výhradně z těchto juniorek, vyhrálo jako nováček druhou ligu a v následné velice náročné baráži, obsadilo druhé místo, 2,5 bodu před Vítkovicemi a postoupilo hned ve své premiérové sezóně do 1. ligy.

Největšího úspěchu pak dosáhly dorostenky startující pod hlavičkou Uherského Hradiště. Taktéž v Kolíně, jako dorostenci, získaly premiérový titul Mistryň ČR, za účasti našich závodnic Báry Buršíkové, Nicol Samohýlové a v základní části i Magdalény Baškové.

Velmi dobře bojovala i družstva mladšího a staršího žactva TJ Jiskra, která postoupila do semifinále MMaS a starší žáci dokonce obsadili výborné sedmé místo ve finále této soutěže.

Závěrem je potřeba zmínit, že oddíl chystá na 6.11. Memoriál MUDr. Podmolíka, tentokrát rozšířený o další soutěže v rámci Běžeckého festivalu. A skutečností je i pořádání MČR v běhu na 10000 metrů na dráze, které se uskuteční 23. 4. 2022 v Otrokovicích na stadionu TJ Jiskra.

Jsme také rádi, že máme ve svých řadách nové tváře z kategorií dětí a mládeže. Zájemci o pravidelný   pohyb a sportování mohou i nadále přijít v odpoledních hodinách mezi 15 a 17 hodinou na Městskou Sportovní halu, případně je možno využít i kontakt 605025799.

Všechny zvou atleti TJ Jiskra Otrokovice.

 

Zaslal: Aleš Prudký

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 13.10.2021 / 13.10.2021

Líbí se?

 51% |  49%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 672


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém