Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Hurdisky čeká bourání

město Otrokovice
Ještě do konce měsíce června budou zahájeny bourací práce na starých tzv. Hurdiskách. Na jejich místě plánuje město výstavbu tří nových bytových domů s celkem 42 byty.
 

 
 

 Demolice se týká čtyř stávajících objektů. Práce budou rozděleny do dvou etap, kdy budou zbourány vždy dva bytové domy. „Zhotovitel zpracoval technologický plán bouracích prací, ze kterého jsou patrné všechny kroky, aby nemohlo dojít k nestabilitě jednotlivých konstrukcí. V jednotlivých etapách pak bude postup bouracích prací totožný. Pro každou etapu budou vymezeny také plochy pro separaci a třídění jednotlivých materiálů z bouraných konstrukcí, kde bude docházet k roztřízení a přípravě odpadů, se kterými bude následně naloženo tak, jak ukládá zákon o odpadech“ přiblížil vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl.

Jako první budou objekty odpojeny od médií, dojde k demontáži vybavení, podhledů, střešní krytiny, příhradových vazníků. Poté přijdou na řadu svislé konstrukce, základy a další zpevněné plochy. Nakonec budou provedeny terénní práce, které lokalitu po zásahu těžké techniky zkulturní a předpřipraví pro novou výstavbu.

„Nacházíme se na začátku záměru vybudovat nové přívětivé a bezpečné bydlení pro ty, co ho potřebují. Na místě starých Hurdisek vzniknou tři dvoupodlažní obytné domy, každý se čtrnácti bytovými jednotkami o dispozicích 1+kk, 2+kk a 3+kk. Jejich uspořádání vyhovuje svou velikostí potřebám města pro nájemní bydlení. Ke každé bytové jednotce bude náležet buď terasa, nebo balkon. Budoucí obyvatelé budou mít k dispozici také sklepní kóji v přízemí každého z objektů,“ popsala starostka města Otrokovice Hana Večerková. 

Stavba nových objektů si vyžádá investici ve výši 150 milionů korun. Aktuálně probíhá zpracování dokumentace pro společné územní rozhodnutí a stavební povolení i zpracování dokumentace pro provádění stavby. Následovat bude proces administrace žádosti o dotaci a výběr zhotovitele pro provádění stavby.

K výstavbě nového bydlení vedl radnici fakt, že oprava stávajících domů byla téměř nereálná a i finančně by byla nákladnější než demolice a nová výstavba. Na miskách vah tak vyhrála investice poskytující všechny výhody nové stavby od lepších technických vlastností až po výrazně vyšší komfort bydlení.

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

  

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 22.6.2022 / 22.6.2022

Líbí se?

 48% |  52%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Červen 2022 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
22. týden303112345
23. týden6789101112
24. týden13141516171819
25. týden20212223242526
26. týden27282930123
27. týden45678910

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 672


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém