Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Park u přístaviště projde proměnou

Příjemné prostředí pro zastavení v Otrokovicích chtějí vytvořit otrokovičtí radní, kteří na své posledním zasedání schválili realizaci první etapy revitalizace zázemí parku u přístaviště. Ta zahrnuje vybudování chodníků, laviček a doplnění potřebného mobiliáře.
pristaviste
 

 
 

Otrokovice jsou významným dopravním uzlem nejen železničním a silničním, ale i cyklistickým. A právě přístaviště leží na pomyslném rozcestí tří regionů a tří cest, kudy se projíždějící mohou vydat. Aktuálně jsou v této lokalitě pouze volně rozmístěny lavičky v parku, bez přístupových chodníků. V případě nepříznivého počasí tak musí lidé procházet mokrou trávou. To by rádo změnilo vedení města. „Otrokovické přístaviště je pěkný prostor, kterým v sezóně denně projdou nebo projedou na kole či koloběžce stovky lidí. Není to tak dlouho, co jsme zde umístili sezónní pracoviště turistického informačního centra, aby lidé dostali potřebné informace o možnostech v okolí. Přesto zde stále chybí místo pro odpočinek. Drobný stánek s občerstvením sice nabízí osvěžení, ale s jeho podobou nejsme spokojeni,“ říká o situaci v přístavišti starostka města Otrokovice Hana Večerková s tím, že revitalizace prostoru kolem přístaviště je rozdělena do dvou etap. „V první, která by měla být s ohledem na počasí zahájena ještě letos, vznikne posezení v přilehlém parku. Budou zde vybudovány chodníky, doplněny lavičky, koše a především stojany na kola, protože jde o frekventovanou cyklotrasu. V druhé fázi, o které se budeme bavit v souvislosti s rozpočtem města na příští rok, by mělo dojít ke stavbě objektu, který vytvoří příjemné zázemí pro informační centrum, občerstvení i sociální zařízení,“ přiblížila starostka Hana Večerková.

Práce na první fázi revitalizace budou zahájeny ještě lotos a měly by trvat přibližně tři měsíce. Tato akce si vyžádá 1,6 mil. korun z rozpočtu města.  

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 8.10.2021 / 8.10.2021

Líbí se?

 52% |  48%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 640


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém