Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


První etapa revitalizace sídliště Trávníky je spuštěna

Jedno z největších sídlišť v Otrokovicích se dočká kompletní obnovy. V tomto týdnu byla spuštěna první etapa projektu s názvem Regenerace panelového sídliště Trávníky. Ten je rozdělen celkem na osm etap. Výsledkem by mělo být až 300 nových parkovacích míst, zrekonstruované chodníky, dětská hřiště, sportoviště i zeleň v okolí.
Regenerace sídliště
 

 
 

Práce byly zahájeny dnešním dnem, termín dokončení je předběžně stanoven na konec listopadu. V rámci první etapy bude upravena ul. Kpt. Nálepky, která bude rozšířena, vzniknou zde nová parkovací místa, budou zrekonstruovány chodníky, stejně tak veřejné osvětlení a zeleň.

V souvislosti s realizací výše uvedené stavby bude nutné frézovat stávající asfaltový povrch místní komunikace v ul. Kpt. Nálepky. „Z tohoto důvodu je potřebné přeparkovat všechna vozidla mimo tuto komunikaci, aby nedošlo k omezení prováděných prací. V termínu od 8. do 9. srpna tedy bude možné parkovat osobní automobily na přilehlé odstavné ploše k tomu určené“, uvedl vedoucí odboru rozvoje města Erik Štábl. Obyvatelé přilehlých domů byli informováni letáčky do poštovních schránek o průběhu realizace stavby.

V rámci celkové regenerace tohoto sídliště, které bylo vystavěno již v 70. letech a v minulosti se prováděly jen dílčí opravy, by mělo být celé sídliště řešeno komplexně, tedy jak z hlediska dopravy, tak z pohledu veřejných ploch pro odpočinek, zábavu i zeleň. První etapa bude financována z rozpočtu města a bude stát více než devět milionů korun. „Ačkoliv budou muset občané tohoto sídliště v následujících letech během revitalizace strpět nepohodlí, věřím, že konečná podoba sídliště bude pro jejich život přínosná a bude se jim zde žít hezky. I přesto, že vzroste počet parkovacích míst, budeme se snažit zachovat sídliště tak zelené, jako je dosud“, podotkla starostka města Hana Večerková. „Prosím také občany, kteří se během rekonstrukce budou pohybovat v blízkosti stavby, aby byli obezřetní a dbali na svoji bezpečnost.“

 
Zveřejnil: Ing. Hana Jiránková
Vytvořeno / změněno: 1.8.2022 / 1.8.2022

Líbí se?

 53% |  47%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 647


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém