Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Žáci v ZŠ T. G. Masaryka budou v tělocviku využívat koloběžky

„Trhni si nohou“ na sebe mohou nově volat žáci v ZŠ T. G. Masaryka v Otrokovicích v hodinách tělesné výchovy. Tento klasický pozdrav ke koloběžkám prostě patří a koloběh je nově i začleněný do tělesné výchovy, školní družiny či kroužku. ZŠ T. G. Masaryka se zapojila do projektu „Tělák nás baví“ a žákům pořídila 15 žákovských koloběžek.
kolobezky
 

 
 

V pondělí 18. října proběhly pod vedením lektorů ukázkové hodiny tělesné výchovy s koloběhem, a to jedna hodina pro 2. třídu a jedna hodina pro 6. třídu. Do ukázkové hodiny, která proběhla na asfaltovém hřišti před školou, byli zapojeni učitelé, ale také pozvaní hosté. „Sama koloběžku vlastním a často na ní jezdím i do práce. Dnešní možnosti inovací ve výuce jsou nepřeberné a jsem ráda, že naše základní školy sledují moderní trendy a zavádějí novinky tak, aby žáky výuka bavila. V tomto ohledu mají naši plnou podporu,“ zmínila starostka města Otrokovice Hana Večerková.    

Idea projektu „Tělák nás baví“ je vnést do hodin tělesné výchovy radost, zábavu a zpřístupnit jej hlavně těm žákům, kterým pohyb přináší stres a vyvolává stud. „Koloběžka není cíl, je to prostředek k tomu, abychom naučili děti mít pohyb rády. Myšlenka projektu zní – dělejme hodiny atraktivnější proto, aby si žák odnášel domů pozitivní praktickou zkušenost, že hýbat se je moc prima. Jedině tímto způsobem může vyrůst láska k pohybu na celý život. Skrytou ideou je využít pozitivního vlivu koloběhu na zdraví a nastartovat tak účinný nástroj pro boj s dětskou obezitou a klesající tělesnou a motorickou dovedností,“ popsal jeden z autorů projektu, lektor koloběhu a celoživotní pedagog Tomáš Dohnal.  

Jízda na koloběžce je zdravý komplexní pohyb, který posiluje svaly, nabízí protažení, zlepšuje držení těla, kondici i kvalitu pohybů dítěte. Střídání nohou při jízdě je navíc kompenzací jednostranného přetížení pohybového aparátu a navozuje propojení pravé a levé hemisféry v mozku. Obě hemisféry jsou tak aktivovány současně. „Dnes jsme měli možnost sledovat praktické hodiny s žáčky nejmenšími i těmi většími. Jednoduché metodické ukázky vnímali zejména učitelé tělesné výchovy a vychovatelky školní družiny, aby věděli, jak s dětmi na koloběžkách správně pracovat. Projekt ‚Tělák nás baví‘ jsme zvolili s ohledem na široké spektrum možností při využití koloběžek a také jejich vlivu na zdraví. Navazujeme a doplňujeme tak již realizované projekty. V oblasti sportu jsme například zapojeni do projektu města Zdravý pohyb do škol, kterého se účastní žáci v družinách. Nyní přidáváme novinku, kterou si užijí i žáci v hodinách tělesné výchovy,“ uzavřela ředitelka ZŠ T. G. Masaryka Marta Zakopalová.

   

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 18.10.2021 / 18.10.2021

Líbí se?

 53% |  47%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 637


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém