Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Stavbu autobusového nádraží odstartovalo poklepání základního kamene

Poklepáním základního kaneme stavby „Autobusové nádraží Baťov – revitalizace území a zvýšení bezpečnosti“ byly zahájeny práce na obnově jednoho z otrokovických dopravních terminálů. Rozpočet projektu je 15 milionů korun. Městu se na tuto akci podařila získat dotace, která pokryje náklady. Práce by měly být hotovy letos v září.
poklepání kamene
 

 
 

Autobusové nádraží je důležitou stavbou nejen pro Otrokovice, ale i celou spádovou oblast a okolní obce, ze kterých lidé denně cestují za prací, vzděláním i zábavou. Rekonstruované plochy tak budou sloužit široké veřejnosti. Revitalizace celého prostoru přinese zvýšení bezpečnosti i kvality cestování. Slavnostního zahájení stavby se tak kromě otrokovické starostky Hany Večerkové, místostarostů Ondřeje Wilczynského a Petra Ťopka zúčastnil i náměstek hejtmana Zlínského kraje  pro oblast dopravy Radek Doležel, ředitelka územního odboru IROP pro Zlínský kraj Lenka Kolářová a další hosté.     

„Stávající situace neumožňovala bezpečný přestup mezi individuální a hromadnou dopravou. Navíc stav povrchů byl za hranou životnosti. Zejména lidé se sníženou schopnosti pohybu zde měli velmi obtížné podmínky. Zcela chyběly prvky pro imobilní a slabozraké občany. Celková revitalizace tyto problémy odstraní. Celý prostor bude odpovídat současným požadavkům a přispěje ke zvýšení pohodlí při každodenním cestování,“ zdůraznila starostka města Otrokovice Hana Večerková.  

Využívání hromadné dopravy je efektivní i ekologické. K jejímu širšímu využívání pak pomáhá zlepšení atraktivity. „Pro dobrý komfort cestujících je důležité obsazení linek kvalitními vozy, ale i vytvoření odpovídajícího zázemí v místech, které slouží jako přestupní dopravní terminály. Věřím, že v Otrokovicích k takovému spojení dojde,“ dodala starostka Hana Večerková    

Projekt zahrnuje rekonstrukci komunikací a zastávek,  navýšení kapacity parkovacích míst, rekonstrukci chodníků s doplněním nástupišť a materiálové sjednocení. Nově bude vybudován objekt veřejného sociálního zařízení a zázemí pro řidiče MHD. Otrokovice tak po letech získají veřejné WC na Baťově, které zde tolik chybělo. Novinkou bude také zastávka MHD, kam budou zajíždět autobusy DSZO obsluhující v pravidelných intervalech Baťov, jako je linka 55 a 70.

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 10.5.2022 / 10.5.2022

Líbí se?

 51% |  49%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 634


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém