Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Cyklostezka z Otrokovic do Napajedel bude od 27. listopadu neprůjezdná

město Otrokovice
Výstavba mostu na nově budované dálnici D55 u Napajedel zablokuje na dva roky průjezd přes cyklostezku. Zcela uzavřen pro chodce i cyklisty bude od 27. listopadu úsek kolem železničního mostu u Napajedel. Náhradní trasa povede městem. V některých místech budou muset lidé využít i hlavní silniční tahy.
 

 
 

„Uzavření cyklostezky vnímáme jako výrazný zásah do komfortu cestování všech cyklistů i chodců, kteří tuto trasu využívají, ať už pravidelně při každodenních cestách do práce, nebo nárazově v rámci svých výletů. Ve spolupráci s policií i zástupci investora stavby, kterým je stát, jsme se snažili najít bezpečnou a dostupnou náhradní trasu. Vzhledem k tomu, že práce v uzavřeném úseku budou probíhat po obou stranách řeky Moravy, nebylo řešení jednoduché. Zvažovali jsme vybudování tubusu, přívozu nebo pontonu i převedení stezky na druhý břeh. Vzhledem k rozsahu prací to ale není možné a náhradní trasa bude vedena městem s částečným využitím hlavní silnice. Řešení z našeho pohledu není ideální, ale je jediné možné,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Navržená objízdná trasa by měla vést od kruhového objezdu u čistírny odpadních vod, po cyklostezce k vlakovému nádraží, kolem obchodní zóny ke kvítkovické křižovatce a dál po hlavní silnici I/55 až ke stezce u kruhového objezdu u Napajedel a odtud dál do města.

Vzhledem k vedení cyklistů po silnicích je snahou otrokovické radnice alespoň odklonit maximum automobilové dopravy mimo náhradní trasu. Dotčenou cyklostezkou totiž v hlavní sezóně projede i tisícovka cyklistů během jediného dne. „Představa, že by se takové množství cyklistů mohlo pohybovat v běžném provozu, ve mně vyvolává obavy o jejich bezpečnost. Jde o stavbu státu s vysokou prioritou, proto jsme se obrátili na Ministerstvo dopravy a apelovali přímo na ministra, aby po dobu uzavírky bylo možné využívat dálnici bez poplatku. Reakci zatím nemáme, přesto věříme, že finanční náklady s tímto spojené nepřeváží nad ochranou lidských životů a bezpečností provozu. Ponechání úseku dálnice z Otrokovic do Napajedel bez poplatku by zmírnilo intenzitu dopravy na hlavní silnici v době, kdy ji jako náhradní trasu mají využívat cyklisti,“ uzavřela otrokovická starostka.

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz 

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 10.11.2023 / 10.11.2023

Líbí se?

 41% |  59%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2896


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém