Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Projekt Místního akčního plánování přinesl řadu poznatků do praxe vedoucích pracovníků ve školství

Posílit spolupráci mezi řediteli škol v regionu a přinést nové poznatky a inspiraci do jejich každodenní praxe bylo cílem dvoudenního setkání, které se uskutečnilo v rámci projektu Místního akčního plánování ve vzdělávání ORP Otrokovice (MAP). Určeno bylo pro ředitele mateřských a základních škol.
map
 

 
 

Účastníci se seznámili s platnými či  připravovanými legislativními novinkami prostřednictvím zástupců z odboru školství mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Zlínského kraje a s řadou aktuálních témat, které resonují napříč školstvím. S přínosnými informacemi přišli také zástupci Krajské hygienické stanice.

Setkání řídila vedoucí odboru školství a kultury Městského úřadu Otrokovice Barbora Galatík Šopíková,  která zdůraznila důležitost spolupráce mezi školami, rozvíjení místního a regionálního školství, spolupráci s mezinárodními partnery například v rámci programu ERASMUS+, podporu a  sdílení dobré praxe a neustálé zkvalitňování výuky. Velkým tématem byly alarmující výsledky studie Národního ústavu duševního zdraví, ze kterých vyplývá, že až 40 procent žáků devátých tříd základních škol vykazuje známky střední až těžké deprese a 30 procent z nich známky úzkosti. Ve všech oblastech duševního zdraví jsou pak více zasaženy dívky. Na toto téma mohli přítomní diskutovat s psychologem Stanislavem Kocourkem.

„Stavu duševního zdraví je na našich školách již nyní věnována velká péče, kterou zastřešují interní i externí odborníci. A tématu se chceme věnovat i v budoucnosti. V rámci projektu MAP III jsme naplánovali aktivity, které bychom v návazném, implementačním projektu, chtěli zrealizovat,“ zdůraznila vedoucí otrokovického odboru školství a kultury Barbora Galatík Šopíková.

Vzhledem k ukončení projektu MAP III ve vzdělávání ORP Otrokovice  proběhlo evaluační setkání zapojených pedagogů v pracovních skupinách. Na dvoudenní setkání také navázalo závěrečné  jednání řídícího výboru, který  odsouhlasil  finální směřování školství do dalších let prostřednictvím  strategických dokumentů. „Díky projektu MAP se ve školách na Otrokovicku daří realizovat řada dílčích aktivit, které přináší inovativní nápady a profesně posilují mezilidské vztahy. Závěrečné setkání jsme využili i pro seznámení účastníků s novou podporou ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou představuje takzvaný Střední článek. Zajímavým a stále aktuálnějším tématem bylo využívání umělé inteligence jako nástroje pro zefektivnění práce nejen v oblasti školství,“ uzavřela starostka města Otrokovice a předsedkyně výboru Hana Večerková.

 

Projekt Místní akční plán III ORP Otrokovice, registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/20_082/0023109.

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 16.11.2023 / 16.11.2023

Líbí se?

 43% |  57%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2979


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém