Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Ochrana osobních údajů

 
 
 
Osobními údaji jsou všechny informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě a této osobě při zpracovávání jejích osobních údajů říkáme subjekt údajů. Identifikovanou fyzickou osobou je ta osoba, která je jasně zjištěna, určena, ztotožněna ("víme, o koho jde"). Identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat ("umíme zjistit, o koho jde"). Identifikovat fyzickou osobu můžeme zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno a příjmení, identifikační číslo (rodné číslo), lokační údaje (adresa, elektronické údaje o poloze), síťový identifikátor (IP adresa) nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.

Zpracováním je jakákoliv operace nebo soubor operací s osobními údaji nebo soubory osobních údajů, který je prováděn pomocí či bez pomoci automatizovaných postupů, jako je shromáždění, zaznamenání, uspořádání, strukturování, uložení, přizpůsobení nebo pozměnění, vyhledání, nahlédnutí, použití, zpřístupnění přenosem, šíření nebo jakékoliv jiné zpřístupnění, seřazení či zkombinování, omezení, výmaz nebo zničení. Zpracování však nelze chápat jako jakékoli nakládání s osobním údajem. Zpracování osobních údajů je nutné považovat za promyšlenou činnost, kterou správce s osobními údaji provádí za určitým účelem a činí systematicky (stále, opakovaně), nikoliv nahodile.

Město Otrokovice (dále jen „město) jako právnická osoba i jako orgán veřejné moci zpracovává osobní údaje a plní při tom povinnosti správce těchto údajů, případně jejich zpracovatele, jak jsou stanoveny platnými právními předpisy. Jde zejména o nařízení Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů). Obecné nařízení o ochraně osobních údajů je právním předpisem Evropské unie, který je přímo použitelný ve všech jejích členských státech a vztahuje se na zpracování osobních údajů v souvislosti s činnostmi provozovny správce nebo zpracovatele v EU bez ohledu na to, zda zpracování probíhá v EU či mimo ni. Někdy se obecné nařízení o ochraně osobních údajů označuje zkratkou GDPR z anglického názvu nařízení General Data Protection Regulation. Na obecné nařízení o ochraně osobních údajů navazuje zákon č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů.

Město zde uvedenými informacemi plní svou povinnost informovat dotčené subjekty údajů o zpracováních osobních údajů, které provádí, a o uplatňování práv subjektu údajů podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů. 



Kontaktní údaje města jako správce, případně zpracovatele osobních údajů:

Adresa: město Otrokovice, Městský úřad Otrokovice, nám. 3 května 1340, 765 02 Otrokovice
Telefon: 577 680 111 (spojovatelka)

Kontaktní údaje pověřence pro ochranu osobních údajů:

Adresa: Městský úřad Otrokovice, pověřenec pro ochranu osobních údajů, nám. 3 května 1340, 765 02 Otrokovice
Telefon: 577 680 120 (pouze v pracovní dny, jen v případě přítomnosti pověřence)

Informace o zpracování osobních údajů:

Město a jeho orgány provádí na základě právních předpisů velké množství zpracovávání osobních údajů. Pro některá zpracování, převážně v oblasti výkonu samostatné působnosti, je město správcem předmětných osobních údajů. V těchto případech má správce povinnost poskytovat subjektům údajů informace o zpracování osobních údajů. Město v níže uvedeném odkazu informuje i o zpracováních osobních údajů, která na základě jednotlivých zákonů provádí v oblasti přenesené působnosti pro stát - Českou republiku.

K informacím pro subjekty údajů o zpracováních osobních údajů dále uvádíme: 


Město jako správce osobních údajů obecně nemá úmysl předávat zpracovávané osobní údaje do třetí země, tedy mimo Evropskou unii, nebo mezinárodní organizaci. Kategorie běžných příjemců osobních údajů podle účelu zpracování jsou uvedeny v informacích o jednotlivých zpracováních osobních údajů.

Kriteria pro stanovení doby uložení osobních údajů: 

Doba uložení osobních údajů, které jsou součástí jednotlivých dokumentů (analogových i digitálních), se většinou odvozuje od doby, kterou spisový a skartační plán stanovuje jako dobu uložení daného dokumentu u města jako původce dokumentu. Tato doba se nazývá skartační lhůta. Dokumenty, týkající se téže věci (případu, záležitosti) se spojují do spisu. Z uzavřeného spisu nesmějí být vyjímány jednotlivé dokumenty. Skartační lhůta celého spisu se řídí dokumentem v tomto spisu, který má nejdelší skartační lhůtu. 
Pokud je daný dokument (spis) vybrán ve skartačním řízení po uplynutí skartační lhůty jako archiválie, pak je předán příslušnému státnímu archivu (Státní okresní archiv Zlín) a je nadále u něj uložen jako dokument trvalé hodnoty (archiválie).  Pokud není daný dokument (spis) vybrán jako archiválie, pak v rámci skartačního řízení podléhá zničení. 


V případě Městské policie Otrokovice nakládání s osobními údaji upravuje zákon o obecní policii (§ 24a). Městská policie je oprávněna zpracovávat osobní údaje, které potřebuje k plnění svých úkolů podle zákona o obecní polici nebo zvláštního zákona. Nejméně jednou za 3 roky městská policie prověřuje, zda jsou takto zpracovávané osobní údaje stále potřebné k plnění úkolů obecní police. Zjistí-li, že tyto údaje nejsou potřebné k plnění úkolů obecní policie podle zákona, provede bez zbytečného odkladu jejich likvidaci.
Další výjimky stanovení doby uložení osobních údajů jsou uvedeny v Informaci pro subjekty údajů o jednotlivých zpracováních osobních údajů.

Informace o uplatňování práv subjektu údajů:


Práva subjektu údajů jsou od 25. května 2018 upravena obecným nařízením o ochraně osobních údajů (čl. 12 až 23, čl. 77 až 82), případně souvisejícími právními předpisy. Tato práva je možné uplatňovat za podmínek stanovených obecným nařízením o ochraně osobních údajů, případně jinými souvisejícími právními předpisy EU nebo ČR. Práva určitého subjektu údajů se vždy týkají pouze jeho osobních údajů.

Obecně má subjekt údajů následující práva, přičemž možnost jejich uplatnění je vždy dána obecným nařízením o ochraně osobních údajů a charakterem daného zpracování osobních údajů:
  • právo na přístup k osobním údajům (čl. 15 obecného nařízení o ochraně osobních údajů)
  • právo na opravu (čl. 16 a 19 obecného nařízení o ochraně osobních údajů)
  • právo na výmaz („právo být zapomenut“) (čl. 17 a 19 obecného nařízení o ochraně osobních údajů)
  • právo na omezení zpracování (čl. 18 a 19 obecného nařízení o ochraně osobních údajů)
  • právo na přenositelnost osobních údajů  (čl. 20 obecného nařízení o ochraně osobních údajů)
  • právo vznést námitku proti zpracování (čl. 21 obecného nařízení o ochraně osobních údajů)
  • právo nebýt předmětem výhradně automatizovaného individuálního rozhodování, včetně profilování (čl. 22 obecného nařízení o ochraně osobních údajů)
  • právo odvolat souhlas, je-li dané zpracování založeno na souhlasu subjektu údajů (čl. 7 odst. 3 obecného nařízení o ochraně osobních údajů)
  • právo podat stížnost u dozorového úřadu (čl. 77 a 80 obecného nařízení o ochraně osobních údajů)
  • právo na soudní ochranu (vůči dozorovému úřadu, vůči správci nebo zpracovateli) (čl. 78, 79 a 80 obecného nařízení o ochraně osobních údajů)
  • právo na úhradu hmotné či nehmotné újmy (čl. 82 obecného nařízení o ochraně osobních údajů)

Sdělení a veškeré úkony podle článků 15 až 22 obecného nařízení o ochraně osobních údajů se poskytují a činí bezplatně. Jsou-li však žádosti podané subjektem údajů zjevně nedůvodné nebo nepřiměřené, zejména protože se opakují, může správce buď  uložit přiměřený poplatek zohledňující administrativní náklady spojené s poskytnutím požadovaných informací nebo sdělení nebo s učiněním požadovaných úkonů; nebo odmítnout žádosti vyhovět.


V níže uvedeném odkazu je postup, jak může subjekt údajů uplatňovat svá práva u města jako správce, vzhledem ke zpracováním prováděným městem:  

 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Ochrana osobních údajů

Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

  • LÁŽO PLÁŽO FEST
    4.9.2021
    Lážo Plážo Fest je městský hudební festival, který se koná v prostředí otrokovické Rekreační oblasti Štěrkoviště a kombinuje aktivní odpočinek se zábavou. Po úspěšném prvním ročníku se vrací v sobotu 4. září 2021. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Nad akcí převzala záštitu starostka města Otrokovice, paní Hana Večerková.

    Hudební program LPF na sobotu 4. září 2021 (zatím potvrzené kapely): Rybičky 48, Ben Cristovao, Vypsaná Fixa, Kapitán Demo, John Wolfhooker a Medial Banana.

    Více info na www.lazoplazofest.cz

    Kontakt na pořadatele: Jan Svoboda, 602 769 731, povidej@lazoplazofest.cz
    Typ akce: Kulturní akce
  • Městská galerie Otrokovice zve návštěvníky na výstavu fotografií
    3.5.2021 - 23.5.2021
    Vstup je volný. Městská galerie Otrokovice je otevřena každý den kromě pondělí od 14 do 18 hodin
    Typ akce: Kulturní akce
  • Obor grafický design Střední uměleckoprůmyslové školy Uherské Hradiště vystavuje v Otrokovicích
    24.5.2021 - 20.6.2021
    Ve dnech od 24. května do 20. června 2021 můžete v Městské galerii v Otrokovicích zhlédnout výstavu prací žáků oboru grafický design Střední uměleckoprůmyslové školy Uherské Hradiště.
    Hradišťská UMPRUMka dlouhodobě patří k nejvýznamnějším centrům středního uměleckého vzdělávání v České republice. Grafický design je jedním z devíti vyučovaných oborů. Vernisáž výstavy se uskuteční v pondělí 24. května v 18 hodin.
    Výstava v Městské galerii Otrokovice prezentuje výběr prací žáků za posledních deset let. Její návštěvníci si mohou prohlédnout díla nejenom z oblasti grafického designu a ilustrace, ale také volnou tvorbu, která je zastoupena několika grafickými technikami, konkrétně litografií, hlubotiskem a linorytem. Součástí výstavy jsou i ukázky z knižní tvorby, které se žáci na daném oboru rovněž věnují.
    Výstava je určena jak pro širokou veřejnost, tak pro případné zájemce o studium na této škole.
    S výjimkou pondělí je v galerii otevřeno každý den od 14 do 18 hodin.
    Typ akce: Kulturní akce
 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Květen 2021 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
17. týden262728293012
18. týden3456789
19. týden10111213141516
20. týden17181920212223
21. týden24252627282930
22. týden31123456

Další akce


Anketa

V celorepublikovém srovnání se kvalita života za poslední rok nejvíce zlepšila ve Zlínském kraji. Vyplývá to z údajů společnosti Obce v datech. Nejlépe jsou na tom Otrokovice. Jak se Vám žije v našem městě?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: stehlikova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 8110


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém