Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Město ocenilo nejlepší pedagogy

Za úspěšnou přímou pedagogickou činnost a jako veřejné ocenění profesionálních a lidských kvalit udělilo město Otrokovice v letošním roce ocenění celkem deseti pedagogům, k tomu také dvěma pracovníkům volnočasových aktivit. Společenským setkáním uspořádaným na počest pedagogů, tak město každoročně slaví Den učitelů.
pedagog2024
 

 
 

„Práce učitelů je v životě člověka nezastupitelná. Jde o povolání náročné, zodpovědné, mnohdy nevděčné, ale také inspirující, obohacující a krásné. Ráda bych všem pedagogům poděkovala za obětavost a trpělivost s jakou provádí žáky a studenty školními léty. Ukazují mladým lidem cestu, kterou se mohou ubírat, a směřují je do jejich budoucích profesí. Bylo mi ctí ocenit některé z našich kantorů, přestože poděkování a úctu si zaslouží každý,“ zaznělo mimo jiné z úst starostky města Otrokovice Hany Večerkové, které patřila úvodní zdravice slavnostního odpoledne. Další program se odehrával pod moderátorskou taktovkou Dušana Chluda. O předěly mezi předáváním cen v jednotlivých kategoriích se postaraly s tanečním vystoupením děti z DDM Sluníčko a krásné melodie zněly v podání žáků ZUŠ Otrokovice.

Jako první byla ocenění předána pracovníkům volnočasových aktivit dětí a mládeže Veronice Berka (DDM Sluníčko) a Petru Foltýnovi (Junák-český skaut, středisko Josefa Šivela Otrokovice). A právě otrokovický skauting slaví letos 90 let od svého založení. „Petr Foltýn, skautským jménem Medvěd, byl od funkce vedoucího střediska letos zvolen posedmé a již několikrát prokázal skvělé organizační schopnosti při pořádání táborů nebo víkendových akci. Od roku 2019 se intenzivně věnuje i dospívajícím klukům a holkám ve středisku, kteří tvoří nastupující generaci vedoucích. Medvěd je vzorem nejen pro ostatní vedoucí, ale i pro děti, které střediskem prošly a jimž předává hodnoty, o které se Junák opírá. I jeho zásluhou se dobrodružství jménem skauting dostává do podvědomí veřejnosti a je plnohodnotnou náplní života mladých lidi. Ocenění člověka, který již 18 let stojí v čele střediska, by právě v letošním roce bylo velmi symbolické,“ uvedla navrhovatelka ocenění Zuzana Nádeníčková.

V kategorii Ocenění pedagogických pracovníků si cenu odnesli Žaneta Brázdilová (MŠO Otrokovice), Alice Bobalová (ZŠ Trávníky), Šárka Fránková-Chytilová (ZŠ TGM),  Lucie Orsavová (ZŠ Komenského), Stanislav Šindler (ZŠ Mánesova), Světlana Sokolová (ZUŠ), Jana Bárová (DDM Sluníčko), Hana Matějíčková (SPŠ Otrokovice) a Michal Minář (Gymnázium Otrokovice).

Do otrokovického gymnázia putovalo i zvláštní ocenění Rady města Otrokovice, a to Karle Bumbálkové. „Ocenění rady města je mimořádné a jsem velmi rád, že jej udělujeme právě Karle Bumbálkové, která je vynikající pedagožkou a skvělým člověkem. Gymnáziu zasvětila celý svůj pracovní život. Její aktivní a profesionální přístup s notnou dávkou osobní invence a nasazení se projevuje na výsledcích a připravenosti žáků. Jako zástupkyně ředitele významně přispěla i k rozvoji školy. Přestože je Karla Bumbálková matematik tělem i duší, má svůj osobitý humor, dokáže si udělat legraci i sama ze sebe a snad právě tato vlastnost a zodpovědný přístup k výuce z ní činí nejen oblíbenou členku pedagogického sboru,“ podtrhl důvody pro ocenění místostarosta Petr Ťopek.

 

 

Ceny jsou v Otrokovicích předávány ve třech kategoriích:

 

1.      Ocenění pedagogických pracovníků je určeno pedagogickým pracovníkům škol a školských zařízení se sídlem na území města, které poskytují předškolní, základní, střední, základní umělecké nebo zájmové vzdělávání a jejichž zřizovatelem je město, případně Zlínský kraj.

2.      Ocenění pracovníků volnočasových aktivit dětí a mládeže je městem udělováno za úspěšnou přímou volnočasovou práci s dětmi a mládeží do 18 let na území města, jako veřejné ocenění profesionálních a lidských kvalit daného oceněného pracovníka, který se této práci věnuje dlouhodobě, mimo své hlavní zaměstnání, případně mimo svou podnikatelskou nebo jinou samostatně výdělečnou činnost.

3.      Ocenění rady města je mimořádným oceněním, které uděluje město na základě rozhodnutí Rady města Otrokovice jednomu pedagogickému pracovníkovi, který je vybrán z pedagogických pracovníků navržených v daném kalendářním roce na ocenění ředitele, nebo na základě návrhu jiného navrhovatele.

 

Seznam oceněných v roce 2024:

 

Navrhovatel

Oceněný

Kategorie

Gymnázium Otrokovice                    

Mgr. Michal Mynář

(1)

SPŠ Otrokovice                                        

Hana Matějíčková

(1)

ZŠ Trávníky Otrokovice                                    

Alice Bobalová

(1)

ZŠ T. G. M. Otrokovice                      

Mgr. Šárka Fránková-Chytilová

(1)

ZŠ Mánesova Otrokovice                                                

Mgr. Stanislav Šindler

(1)

ZŠ Otrokovice, Komenského                          

Bc. Lucie Orsavová

(1)

MŠ Otrokovice                    

Žaneta Brázdilová

(1)

ZUŠ Otrokovice                               

Mgr. Světlana Sokolová

(1)

DDM Sluníčko Otrokovice                        

Bc. Jana Bárová

(1)

Junák-český skaut, středisko Josefa Šivela Otrokovice                    

Petr Foltýn

(2)

DDM Sluníčko Otrokovice                 

Veronika Berka

(2)

Gymnázium Otrokovice                          

Mgr. Karla Bumbálková

(3)

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 26.3.2024 / 26.3.2024

Líbí se?

 40% |  60%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2863


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém