Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Město pracuje na novém strategickém rozvojovém plánu

město Otrokovice
Stanovit jasnou a srozumitelnou vizi, ale i ambiciózní a současně reálné rozvojové cíle, to je hlavním smyslem integrovaného strategického rozvojového plánu, který aktuálně připravuje město Otrokovice pro období následujících let 2024 – 2033.
 

 
 

Integrovaný strategický rozvojový plán je jeden ze základních dokumentů města vyjadřující předpokládaný vývoj v dlouhodobějším časovém horizontu. „Aktuální dokument se blíží ke konci své platnosti, proto je třeba zaměřit se na tvorbu nového a vytyčit si, kam chceme město směřovat, jaké jsou vize o jeho budoucnosti, a čeho chceme dosáhnout,“ popisuje základní poslání dokumentu starostka města Otrokovice Hana Večerková. Zhotovení strategie je rozděleno do dílčích fází. „Nejprve musí dojít ke kompletní revizi strategických dokumentů města, dát je do souvislostí a propojit opatření z dosavadních dokumentů s datovými indikátory. Poté dojde k rozboru územně analytických podkladů, zapojení pracovních skupin, porovnání s obcemi se srovnatelnou charakteristikou i ekonomické predikci finančního vývoje,“ shrnul v kostce první dvě fáze celého procesu Erik Štábl, vedoucí oboru rozvoje města. A právě ve druhé fázi hodlá radnice do tvorby dokumentu zapojit i občany. „Strategický rozvojový plán budeme s občany projednávat na veřejných setkáních, která každý rok organizujeme v každé z místních částí. Lidé budou osloveni také prostřednictvím dotazníkového šetření. Předpokládáme, že bychom měli nashromáždit nejméně 1000 kusů vyplněných dotazníků,“ doplnila proces zapojení veřejnosti starostka Otrokovic.

Poté již bude následovat vytyčení strategického rámce, vizí města, cílů a dílčích opatření. Bude vytvořen kontext strategického plánu při zohlednění vnějších vlivů a trendů v rozvoji i zhodnocení stávající situace. Poslední fází bude implementace strategie včetně akčního plánu na následující dva roky a stanovení strategie řízení. „Chceme strategii rozvoje, která bude ambiciózní, zaměřená na výsledky a srozumitelná. Propojí data, expertní pohled i očekávání občanů. Musí reagovat na čím dál rychleji se měnící svět tak, aby mohla obstát i za několik let. Ve svých vizích proto budeme odvážní, zároveň ale otevření, transparentní a ochotní naslouchat,“ uzavřela starostka města Hana Večerková. 

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 20.3.2023 / 20.3.2023

Líbí se?

 53% |  47%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 636


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém