Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Městské policii pomáhají v práci dvě nové kamery

Dvě problematická místa v Otrokovicích hlídají nově kamery. Dopravní značku „Zákaz vjezdu všech motorových vozidel“ pravidelně nedodržovali řidiči v ulici Mánesova u městské sportovní haly. Také sběrný dvůr na Štěrkovišti často využívaly právnické osoby mimo otvírací dobu a bez smlouvy zde odkládaly odpad ze svého podnikání. Díky kamerám si strážníci městské policie na hříšníky posvítí.
znak MPO
 

 
 

Koupaliště, Lanáček i sportovní hala kolem sebe v ulici Mánesova soustředí zejména v letním období stovky návštěvníků těchto atraktivních míst. Pro klidnější a bezpečnější dopravu je část ulice neprůjezdná pro motorová vozidla. Bezpečně tudy mají projít chodci, případně cyklisté. „Řidiči ale dopravní značení v tomto úseku pravidelně nerespektovali. Navíc byli často hrubí na procházející chodce. Strážníci v tomto místě zasahovali i několikrát denně, ale vzhledem k počtu strážníků a velikosti města, zde nemohli být trvale,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Otrokovice Karel Koňařík. S vedením města se proto rozhodli situaci řešit. „Pořízení kamery bylo logickým krokem pro zajištění bezpečnosti chodců v těchto místech, které je tak pod stálým dohledem dozorčího a strážníci v terénu se mohou věnovat i jiným lokalitám. Prioritou ale není vybírat pokuty. Chceme naučit řidiče, že tudy cesta skutečně nevede. Po druhé části silnice, která je určena především pro zásobování a příjezd na parkoviště, běžně pobíhají děti navštěvující některé z přilehlých zařízení. Je proto nutné, aby i zde byli řidiči nad míru opatrní,“ zdůvodnila starostka města Otrokovice Hana Večerková. 

Druhá kamera je nově umístěna na Štěrkovišti a dohlíží na sběrný dvůr. Objemný odpad sem vozili lidé mimo otvírací dobu, znečišťovali okolí a komplikovali tím práci obsluze. Nejčastěji se tak chovaly právnické osoby, které sem vyvážely svůj odpad z podnikání. Ten by měl přijít rovnou na skládku, kde by za něj ale musely zaplatit. Do sběrného dvora ve městě by jej mohly vyvážet na základě smlouvy. „Kamera je prioritně namířená na sběrný dvůr. Pokud zde dozorčí vidí pohyb mimo otvírací dobu, okamžitě na místo posílá hlídku, která situaci dále řeší. Záznam pak lze použít jako důkazní prostředek při správním řízení. Kamera může být využita také pro dohled nad veřejným pořádkem,“ přiblížil Karel Koňařík.

Otrokovice mají jednu z nejširších sítí sběrných dvorů. Nachází se zde více než 200 stanovišť s kontejnery na tříděný odpad a patnáct sběrných dvorů, kam patří všechny ostatní složky komunálního odpadu. Občané města mohou sběrné dvory využívat zdarma, a na rozdíl od jiných měst bez předchozí registrace či prokazování místa bydliště. „Čisté město je vizitkou každého z nás. Pokud se jako jednotlivci nebudeme chovat ohleduplně, nepomůže ani celá četa pracovníků. Technické služby odvádí skvělou práci a udržují město rozkvetlé a upravené. Dávají také dobré podmínky pro nakládání s odpady, proto záleží na zodpovědném přístupu každého, aby odpad řádně roztřídil a uložil do označené odpadové nádoby,“ uzavřela starostka Hana Večerková.  

 

 

Rozmístění a otvírací doba je přiložena níže.

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 11.8.2022 / 11.8.2022

Líbí se?

 48% |  52%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 640


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém