Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Na Senioru oslavili den dětí všichni společně

První červnový den se rozezněl na zahradě Senioru C dětský smích a výskot! U příležitosti Dne dětí sem přišli na návštěvu vnuci a pravnuci klientů, děti zaměstnanců i další děti, které do zařízení zřizovaného městem dochází v rámci pravidelných mezigeneračních setkávání, a to z družin ZŠ Mánesova, blízké MŠ Zahradní 1139 i 1202 a z Dětského domova Lazy.
detsky den
 

 
 

„Děti se s nadšením pustily do plnění různých úkolů – například kreativních při výrobě jednorožců, sportovních při nošení míčků, skákání, házení balónků nebo kroužků, vědomostních, při kterých odpovídaly na otázky nebo hledaly rozdíly mezi obrázky. Asi nejoblíbenější bylo stanoviště s canisterapeutickými pejsky,“ popsala Romana Rochovanská, aktivizační pracovnice Senioru, který je příspěvkovou organizací města. „Fenečky – Glorinka a Hanynka byly pořád v obležení a každé dítě je chtělo hladit a hrát si s nimi. Musely však zodpovědět několik otázek ze života psů, které vedou děti ke správné péči o domácí zvířátko“ popsala své stanoviště Monika Cholastová, aktivizační pracovnice a canisterapeutka.

„Děti se sem velice těšily, dva dny nemluvily o ničem jiném. A připravily si pro seniory i malé překvapení,“ prozradila vychovatelka ZŠ Mánesova Kateřina Říhová. „Dostali jsme nádherné poděkování za možnost mezigeneračního setkávání dětí a seniorů. Nestydím se říct za sebe, ale i své kolegyně, že nás to všechny dojalo, jak krásně děti vyjádřili svou spokojenost,“ doplnila Romana Rochovanská.

Spokojenost vládla na obou stranách. „No co mám vykládat, děti jsou děti. Vlítnou na všechno s takovou energií, že je nestačíme pozorovat,“ řekla paní Maruška, která sledovala děti, jak plní úkoly. „Nechtělo se jim, styděli se, kluci. Ale pak se osmělili a šli na to,“ dodala pyšně jedna z prababiček. „Už byly loni a letos jsme se na děti také těšili,“ přidala se paní Jarmilka. „No všechno uměly, u ničeho neměly problém,“ shrnul pan Josef.

„Měly jsme radost z toho, že jsme se dětem trefily do vkusu s tématem jednorožce. Všechny děti si odnášely svého jednorožce jako pozornost buď z papíru anebo nakresleného na tváři“ usmívaly se spokojeně Viky a Lenka, aktivizační pracovnice.

„Sledovat děti, jak soutěží, ale i zjišťují odpovědi na otázky, kterými jsme chtěli podpořit vzájemnou komunikaci, byla čirá radost. Za splněné úkoly a vyplněné otázky děti dostaly od Senioru dárkové balíčky, do kterých nám přispěly i firmy Wastex, s.r.o. a Vitar, s.r.o., za což jim velmi děkujeme. Děkujeme i dobrovolníkům Martinu Frýzovi a Sebastianu Possltovi z gymnázia Otrokovice, Anitě Rochovanské z gymnázia T.G.M. ve Zlíně za mimořádný výkon v masce jednorožce, Dankovi, Lilli, Míše, Darjě, Nele a Sebíkovi z Dětského domova Lazy jako účastníkům i dobrovolníkům. Tento svátek dětí jsme si s dětmi i klienty maximálně užili a těšíme se na další společná setkání dětí a seniorů plná smíchu a povídání!“ uzavřela Romana Rochovanská.

 

 

 

 

Další informace:                                              

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 8.6.2023 / 8.6.2023

Líbí se?

 48% |  52%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2182


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém