Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Společnou vyjížďkou zahájilo sezónu 311 motorek

Početná skupina celkem 311 motorek vyrazila na společnou vyjížďku v rámci akce MOTOBESIP - RESTART 2023. Motorkáři vyrazili z Vizovic v sobotu v pravé poledne.
motobesip
 

 
 

Před samotnou vyjížďkou mohli rychlé stroje nejrůznějšího vzhledu, výkonu i značek obdivovat lidé na parkovišti u Domu kultury ve Vizovicích. Motorkářům tradičně požehnal i farář, který všem mimo jiné popřál celou sezónu bez nehod. „Pomoc z hůry ale není všemocná, proto se snažíme na motorkáře apelovat, aby byli na cestách opatrní. Vyjížďka je organizovaná v poklidném tempu tak, abychom zdůraznili, že i v mezích zákona si mohou všichni jízdu užít,“ přiblížila Renáta Krystyníková, která za město Otrokovice a ve spolupráci s klubem CzechBikers organizuje.     

Motorkáře bylo možné potkat na předem vytýčené trase od Vizovic, přes Luhačovice, Uherský brod a Otrokovice, kde se odehrávala hlavní část doprovodného programu. Tým Special Brothers ukázal kus kaskadérského umění na motorkách, kdy se divákům tajil dech nad předváděnými kousky. Ukázku stylového, módního a přitom funkčního oblečení i vybavení si vzali na starost výrobce oblečení pro motorkáře PSI Hubík a největší prodejce moto vybavení Bonmoto.cz. Jak postupují hasiči a záchranáři při dopravní nehodě osobního automobilu a motorky předvedli HZS Zlínského kraje ze stanice Otrokovice spolu se zástupci Českého červeného kříže, oblastního spolku Zlín. ČČK byl na svém stanovišti po celou dobu akce, aby zájemcům připomněl zásady poskytování první pomoci, ale také například bezpečné sundání přilby raněnému. K diskuzi byli připraveni i zástupci PČR – Krajského ředitelství Zlínského kraje a DEKRY, která poskytuje expertní služby v oblasti technických úprav jednostopých miláčků, a motorkáři s jejími zástupci mohli konzultovat individuální úpravy svých strojů.

„Motorkáři, spolu s cyklisty a chodci, patří mezi jednu z nejrizikovějších skupin účastníků dopravního provozu. I proto město Otrokovice podporuje pořádání těchto akcí, které jsou v souladu s přijatou Strategií bezpečnosti silničního provozu na území města Otrokovice. Jejím cílem je mimo jiné vytvořit podmínky pro to, aby od roku 2025 na území města Otrokovice nezemřel na následky dopravní nehody žádný člověk a počet těžce zraněných klesl na polovinu. Klíčovou roli přitom hraje také osvěta a prevence, kdy ohrožené skupiny mají mít dostatek teoretických informací a praktických dovedností. Sami se pak musí přičinit, aby byli na cestách v bezpečí, počínaje vhodným oblečením, dodržováním pravidel i znalostí zásad první pomoci,“ uzavřela Renáta Krystyníková. 

 

Akce MOTOBESIP - RESTART 2023 byla organizována za finančního přispění Zlínského kraje 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 24.4.2023 / 24.4.2023

Líbí se?

 44% |  56%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2973


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém