Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


V Otrokovicích se připravuje jedna z 50 nejlepších marmelád světa

Pomeranč s fazolí tonka, marmeláda která zaujala porotu vzhledem, barvou, konzistencí, vůní i chutí ve světové soutěži Artisan Marmalade Awards v Anglii tak, že jí udělila zlatou medaili a zařadila se mezi 50 nejlepších marmelád světa. Otrokovická marmeládovna Renaty Zezulkové tak zaznamenala další úspěch v celosvětovém srovnání. Bronzovou medaili z roku 2019 v soutěži obhájila i marmeláda Pomeranč s kávou.
marmelada
 

 
 

Renata Zezulková sází na neobvyklé a chuťově zajímavé kombinace. Novinkou je propojení pomerančů a fazolí tonka. Ve skutečnosti se nejedná o druh fazole, jak nesprávně napovídá název, ale o semena plodů stromů tonka. „Toto koření chuťově vzdáleně připomíná bílou čokoládu nebo vanilku s lehce karamelovým aroma. Není důvod k obavám, že by chuť džemu připomínala fazolky nakyselo,“ vysvětluje s úsměvem Renata Zezulková a dodává, že porotcům chutnala natolik, že jí udělili ocenění nejvyšší.

Zákazníky oblíbenou stálicí v produkci Renaty Zezulkové je naopak spojení pomerančů s kávovými zrny z otrokovické pražírny kávy Fiery Bean Pavla Gráfa. Toto spojení získalo v jejím repertoáru marmelád a džemů opětovné medailové ocenění na mezinárodní úrovni. „Jde vlastně o moji první citrusovou marmeládu. O to více mě těší, že získala už druhou medaili,“ prozradila MarmelLady.

Porota soutěže Artisan Marmalade Awards složena z odborníků v potravinářském průmyslu posuzovala vzorky z více než 33 zemí světa včetně Ukrajiny, Španělska, Kanady, Brazílie, České republiky, Japonska a Argentiny.

„Konkurence z celého světa byla výjimečná a jsem ráda, že naše džemy již pátým rokem získaly ocenění v této prestižní světové soutěži. Ocenění dokazuje, že zákazníci v našich skleničkách kupují opravdu kvalitní marmelády,“ uvedla Renata Zezulková. Soutěž se každoročně koná v anglické Cumbrii. Seznam všech ocenění je uveden na stránkách Artisan Marmalade Awards, www.marmaladeawards.com.

Oba oceněné džemy jsou k dostání na e-shopu www.marmellady.cz, ale také v Otrokovicích ve Farmářském krámku nebo v Pražírně kávy Otrokovice.

 

Co je MarmelLady:

MarmelLady je projekt o naplnění snu. Vznikl z touhy dělat něco svého. Je také naplněním velké lásky k vaření, úcty ke krásnému kraji Bílých Karpat a tradicím našich valašských předků.

Džemy, čatní a sirupy vyrábíme ručně z nejkvalitnějších surovin převážně z vlastní zahrady nebo od ověřených místních dodavatelů. Snažíme se zpracovávat zapomenuté druhy ovoce typické pro náš kraj (ryngle, mirabelky, špendlíky, jeřabiny). Zpracováváme pouze čerstvé suroviny. Klademe velký důraz na jejich výběr, kvalitu a šetrné zpracování. Naše džemy se vyznačují vysokým podílem ovoce (výběrové neboli extra džemy). Pro výrobu používáme minimální množství cukru bez přidání stabilizátorů, zahušťovadel, ochucovadel. Pro doladění hustoty používáme citrusový pektin. Nezaměnitelnou chuť dodávají našim produktům bylinky a planě rostoucí plody z valašských „kotárů,“ občas také kapka valašské slivovice nebo exotické koření přivezené z našich cest.

 

Nákup s přidanou hodnotou

Stejně jako na kvalitu našich výrobků dbáme i na design. Motivy prolínající se celým našim sortimentem jsou autorským dílem výtvarnice Jany Svobodové. Celkový vzhled dokresluje keramický dárek vyrobený v sociálně terapeutické dílně NADĚJE v Otrokovicích. Zakoupením našich výrobků získáte nejen kvalitu, ale také podpoříte pracovní terapie pro lidi s handicapem. Z každé prodané skleničky věnujeme 5,-Kč sociálně terapeutické dílně otrokovické pobočky NADĚJE.

 

Renata Zezulková, MarmelLady

www.marmellady.cz

Tel: +420 728 307 832

e-mail: info@marmellady.cz

 

Více informací o Marmalade Awards zde www.marmaladeawards.com

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 

 

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 31.3.2023 / 31.3.2023

Líbí se?

 54% |  46%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 628


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém