Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Vedení otrokovické radnice hodlá do škol investovat 38 milionů během dvou let

Rozvoj a modernizaci infrastruktury základních škol přinese nový projekt města Otrokovice, který počítá s investicí ve výši 38 milionů korun do odborných učeben, kabinetů i jednoho školního hřiště. Radnici se podařilo získat dotaci, která pokryje 90 % uznatelných způsobilých výdajů.
školy
 

 
 

Otrokovické základní školy patří díky péči města mezi špičky v oblasti školství. Nad rámec běžných výdajů hradí radnice hodiny jazyka s rodilým mluvčím, školská poradenská pracoviště zahrnující psychologa, sociálního i speciálního pedagoga, podporují programy pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami včetně samostatné práce s talentovanými dětmi. Dbá také na prostředí škol, které by v následujících dvou letech mělo doznat dalších podstatných změn. „Projekt připravujeme od roku 2022. Postupně jsme přidávali a měnili jeho atributy, abychom úspěšně dořešili všechny součásti. Důraz jsme přitom kladli na maximální uspokojení potřeb škol. Klíčový byl způsob zpracování projektu, od kterého se odvíjí pravděpodobnost úspěšného získání dotace. Jde o jednu z největších investičních akcí v oblasti školství v posledních letech, proto je nutné mít kvalitně zpracovány všechny podklady, podle kterých se bude postupovat. Bez finančních prostředků z dotačních titulů bychom z vlastního rozpočtu investici nebyli schopní realizovat,“ zdůraznila starostka města Otrokovice Hana Večerková. 

Projekt se zabývá modernizací a rekonstrukcí odborných učeben a kabinetů ve všech otrokovických základních školách a školního hřiště ZŠ Mánesova. „Na školách dojde k modernizaci multimediálních, přírodopisných a jazykových  učeben. Žáci se mohou těšit na moderní techniku, která splňuje nároky na požadavky dnešní doby. Na své si přijdou i učitelé, kteří se dočkají nových kabinetů k některým odborným učebnám. Projekt myslí i na revitalizaci dílen na základní škole T. G. Masaryka a rekonstrukci školního hřiště na ZŠ Mánesova,“ uvedla Barbora Galatík Šopíková, vedoucí Odboru školství a kultury Městského úřadu Otrokovice s tím, že nové hřiště bude rekonstruováno podle současných standardů a potřeb žáků i veřejnosti, která školní sportoviště využívá v odpoledních hodinách.

Celkové náklady projektu jsou 38 mil. korun s celkovou výší uznatelných způsobilých výdajů 29,1 mil. korun. Evropská dotace z Integrovaného regionálního operačního programu je ve výši 26,2 mil. korun. Práce budou probíhat ve dvou etapách. Příští rok proběhne v letních prázdninových měsících rekonstrukce školního hřiště ZŠ Mánesova a také kabinetů i odborných učeben ZŠ Trávníky. V roce 2025 se o prázdninách budou práce soustředit na odborné učebny a kabinety ZŠ T. G. Masaryka a ZŠ Mánesova.  

 

 

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz   

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 8.11.2023 / 8.11.2023

Líbí se?

 54% |  46%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Duben 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
14. týden1234567
15. týden891011121314
16. týden15161718192021
17. týden22232425262728
18. týden293012345
19. týden6789101112

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 2914


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém